Menu Sulje
Menu

Stressi, kiire ja ikääntyminen ruokkivat unettomuutta

Melatoniini lyhentää nukahtamisaikaa

Tilapäinen unettomuus on tavallinen ongelma, joka voi johtua stressistä, kiireestä tai ikääntymisen aiheuttamista muutoksista elimistössä. Alkaneeseen unettomuuteen tulee suhtautua riittävällä vakavuudella, sillä varhaisella puuttumisella voidaan helpommin ehkäistä pitkäaikaisen unettomuuden kehittyminen.

Alkavassa unettomuudessa kannattaa ensin miettiä mahdollisia stressitekijöitä, kuten työ- tai parisuhdeongelmia, huolia läheisestä tai meluisaa ympäristöä. Jos mahdollista, stressitekijät tulisi poistaa.

Nukahtamisvaikeudet, levottomuus ja heräily aamuyön tunteina kuuluvat yleisimpiin unihäiriöihin. Ne voivat johtua kehon luontaisen melatoniinituotannon häiriintymisestä.

Melatoniini eli pimeähormoni on erinomainen apu lyhytaikaisissa unihäiriöissä ja unirytmin normalisoimisessa. Melatoniinin käyttö ravintolisänä lyhentää tutkitusti nukahtamisaikaa.

”Apteq Vita Melatoniini Extra 1,9 mg on markkinoiden monipuolisin yhdistelmävalmiste. Tuotteen nimessä mainittu ”Extra” ei tarkoita niinkään vahvuutta, vaikka 1,9 milligramman annos onkin vahva. Extra merkitsee sitä, että tuote on enemmän kuin melatoniini: siinä ovat mukana myös L-teaniini ja B6-vitamiini”, kertoo Mikko Karjalainen Fennogate Finland Oy:stä.

”L-teaniini parantaa unen laatua ja B6-vitamiini edistää hormonitoiminnan säätelyä. Elimistön oma melatoniinituotanto hiipuu vähitellen ikääntymisen myötä”, Karjalainen muistuttaa.

Apteq-tuotesarja on valikoima apteekeissa myytäviä hyvinvoinnin edistämiseen, terveyden tukemiseen ja elimistön toimintojen mittaamiseen tarkoitettuja tuotteita ja valmisteita. Apteq-tuotemerkki kuuluu Fennogate Finland Oy:lle. Yrityksen toimipaikka Suomessa on Kuopio.

Lue lisää Apteq Melatoniini Extrasta ›

   

Apteq

Apteq-tuoteperheet

Mittarit ja laitteet

» Tutustu valikoimaan Apteq-tuotteet

Hyvinvointi ja kauneus

» Tutustu valikoimaan Apteq vita-tuotteet