Menu Sulje
Menu

Oikea tuote oikeaan tarpeeseen

Käytä melatoniinia oikein

Nukahtamisvaikeudet, levottomuus ja heräily aamuyön tunteina voivat johtua melatoniinituotannon häiriintymisestä. Melatoniini on ravintolisänä tehokas tuki unettomuuden lääkkeettömässä hoidossa.

Apteekista kannattaa valita tuote, joka parhaiten vastaa omiin oireisiin ja tarpeisiin. Apteq Melatoniini Comp 1,9 mg sisältää melatoniinin ohella L-teaniinia. Nukahtamisen lisäksi se poistaa stressiä, rauhoittaa ja parantaa unen laatua.

Suomessa valmistettu Apteq Melatoniini Comp sopii hyvin useimmille käyttäjille, sillä se ei sisällä laktoosia, hiivaa, gluteenia, soijaa, sokeria, liivatetta tai muita eläinperäisiä ainesosia.

”Melatoniinitabletti kannattaa ottaa 1-2 tuntia ennen nukkumaan menoa, kuitenkin viimeistään klo 23. Paras tulos saavutetaan ottamalla Apteq Melatoniini Comp säännöllisesti, useina peräkkäisinä iltoina ja aina samaan aikaan. Melatoniini ei ole unilääke, joten sitä ei voi ottaa keskellä yötä herätessä, mutta melatoniinilla ei ole unilääkkeille yleisiä sivuvaikutuksiakaan”, kertoo Mikko Karjalainen Fennogate Finland Oy:stä.

”Melatoniinikuurin oikea pituus riippuu unihäiriöstä. Unihäiriö johtuu usein elämänmuutoksesta tai stressistä, jolloin melatoniinia voi ottaa hyvin turvallisesti, kunnes tilapäisestä unihäiriöstä päästään yli. Jos ongelma jatkuu, tulisi hakeutua lääkäriin ja selvittää kaikki mahdolliset unettomuuden syyt.”

Uniongelmat voivat johtua myös ravinnosta, alkoholista, meluisasta ympäristöstä, huonoista nukahtamisrutiineista, kovasta liikunnasta ilta-aikaan tai näyttöpäätteiden katselusta ennen nukahtamista.

”Jos lääkäri ei löydä mitään muuta syytä, unettomuus jatkuu ja melatoniini auttaa, sitä voi käyttää myös jatkuvasti. Mutta tämä edellyttää, että ensin suljetaan pois muita asioita. Melatoniini on hyvin turvallinen käyttää unilääkkeisiin verrattuna”, muistuttaa Karjalainen.

Apteq-tuotesarja on valikoima apteekeissa myytäviä hyvinvoinnin edistämiseen, terveyden tukemiseen ja elimistön toimintojen mittaamiseen tarkoitettuja tuotteita ja valmisteita. Apteq-tuotemerkki kuuluu Fennogate Finland Oy:lle. Yrityksen toimipaikka Suomessa on Kuopio.

Lue lisää Apteq Melatoniini Compista ›

   

Apteq

Apteq-tuoteperheet

Mittarit ja laitteet

» Tutustu valikoimaan Apteq-tuotteet

Hyvinvointi ja kauneus

» Tutustu valikoimaan Apteq vita-tuotteet