Syylän poisto onnistuu nopeasti jäädyttämällä

Syylä on harmillinen vaiva, joka voi ilmestyä eri puolille kehoa. Syylän poisto onnistuu esimerkiksi jäädyttämällä. 

Syylä häviää kyllä itsestäänkin, mutta luonnollisella tahdilla syylän poisto voi kestää vuosia. 

Syylät ovat yleensä vaarattomia. Syylän hoito kuitenkin voi vähentää niiden leviämisen riskiä ja poistaa epämukavan tai kipua aiheuttavan vaivan.

Dr. Yglo syylien
jäädytyshoito

Helppo, turvallinen sekä tehokas
käsien ja jalkapohjan syylien jäädytyshoito.

Syylän poisto jäädyttämällä

Syylän poisto jäädyttämällä on tehokkaaksi osoittautunut menetelmä. Jäädyttäminen voi poistaa syylän jopa vain yhden hoitokerran jälkeen.

Syylän poisto jäädyttämällä tunnetaan myös termillä kryoterapia. Siinä erittäin kylmää ainetta käytetään syylän jäädyttämiseksi. 

Kryoterapia aiheuttaa syylän kudoksen jäätymisen ja kuoleman, mikä johtaa sen asteittaiseen irtoamiseen ihon pinnasta. Syylä irtoaa tyypillisesti muutaman viikon kuluessa. Joissakin tapauksissa voi olla tarpeen toistaa hoito.

Mistä syylä tulee?

Syylä on viruksen aiheuttama hyvänlaatuinen muutos ihossa. Tavallisten syylien aiheuttajina ovat ihmisen papilloomavirukset (HPV), joita tunnetaan kaikkiaan yli sata. Niistä ainakin viiden alatyypin tiedetään aiheuttavan tavallisia syyliä.

Papilloomavirus aiheuttaa sen, että ihon päällyskerroksessa kehittyy liikaa keratiinia ja ylimääräinen keratiini muodostaa syylän kovan ja karhean rakenteen.

Syylät tarttuvat ihokontaktissa tai välillisesti esimerkiksi:

  • pyyhkeen välityksellä
  • kengistä
  • uimahalleissa
  • pukuhuoneissa
  • saunoissa
  • liikuntahalleissa

Tartunta on todennäköisempää, jos iho on märkä tai vahingoittunut. Syyliä ei kannata raapia ja pureskella, sillä se voi levittää syyliä omalla iholla.

Syyliä voi tulla missä iässä tahansa. Yleisimpiä ne kuitenkin ovat lapsuusiässä ja nuorena aikuisena. 

Syylän hoito voi vähentää syylän leviämisen riskiä ja poistaa epämukavan tai kipua aiheuttavan vaivan.

Syylä vai känsä?

Syylä ja känsä voivat sekoittua arkikielessä toisiinsa. Pelkästään ulkonäön puolesta niissä on paljon samaa, mutta syntytapa on niillä hyvin erilainen.

Syylän syntyyn vaikuttaa aina virus. Känsä taas syntyy silloin, kun ihoa hankautuu tai siihen kohdistuu painetta. Iho suojautuu tätä ärsytystä vastaan kasvattamalla paksuutta ja muodostamalla känsän. 

Tyypillisesti känsiä on päkiässä, varpaissa tai varvasväleissä, kun henkilöllä on jalkaterän tai varpaiden asentovirhe tai hankaavat kengät.

Syylä sormessa

Syylä sormessa leviää suorassa ihokontaktissa tai koskettamalla pintoja, jotka ovat saastuneet HPV-viruksella. Jotta virus ei leviä, on tärkeää välttää syylän koskettamista ja henkilökohtaisten esineiden, kuten pyyhkeiden tai manikyyrivälineiden jakamista. Hyvä käsihygienia on myös merkittävä tekijä syylän leviämisen estämisessä.

Syylä sormessa on yleinen ihoinfektio. Papilloomavirus aiheuttaa ihosolujen nopeutunutta kasvua, mikä johtaa kovien ja karheiden kasvainten muodostumiseen ihon pinnalle. Sormen syylät voivat ilmetä missä tahansa sormessa. Ne ovat usein kivuttomia, mutta voivat aiheuttaa epämukavuutta tai arkuutta, kun syylään kosketaan tai kun se osuu johonkin.

Jalkapohjan syylä.
Jalkapohjan kuntoa kannattaa välillä tutkia tarkemmin, jotta ongelmakohdat tunnistaa ajoissa.

Syylä jalkapohjassa

Syylä jalkapohjassa, joka tunnetaan myös nimellä plantaarisyylä, on HPV-viruksen aiheuttama ihoinfektio. Jalkapohjan syylä ilmenee kovana, karheana kasvuna ihon pinnalla, ja se on usein kivulias kävellessä.

Syylät leviävät ihokontaktin tai virusta kantavien pintojen kautta. Hyvä hygienia ja jalkojen suojaaminen yleisissä tiloissa, kuten uimahalleissa, kylpylöissä ja yleisissä saunoissa, voivat auttaa ehkäisemään jalkapohjan syylätartuntaa.

Syylän hoito Dr.Yglolla

Dr.Yglo syylien jäädytyshoito on kliinisesti tutkittu ja patentoitu laite, joka poistaa tehokkaasti syyliä jäädyttämällä. Se on helppokäyttöinen ja kivuton tapa hoitaa käsissä ja jaloissa olevia syyliä kotona. 

Dimetyylieetteriä sisältävässä tuotteessa on tarkasti toimiva, pyöristetty metallikärki, joka jäädyttää syylän ytimeen asti, mutta säästää syylää ympäröivän ihon vaurioilta. Tyypillisesti syylä irtoaa pois noin 10–14 päivän kuluttua hoidosta. Jos ensimmäinen hoito ei poista syylää, voi hoidon toistaa kahden viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.

Tuotetta voi käyttää yli 4-vuotiaille lapsille, nuorille ja aikuisille. 

Näin käytät Dr.Yglo syylien jäädytyshoitoa:

  • Aseta käyttölaite eli jäähdytinosa aerosolipulloon metallikärki ylöspäin. Älä paina käyttölaitetta alaspäin ennen kuin se on valmis jäähdytykseen.
  • Aseta aerosolitölkki kovalle pinnalle ja paina käyttölaitetta alaspäin 3 sekunnin ajan. Anna tölkin levätä 5 sekuntia. Varo, ettet koske metallikärkeen, kun painat sitä alaspäin.
  • Irrota käyttölaite ja aseta se tarkasti syylän kohdalle.
  • Pidä metallikärkeä syylän päällä kädessä 20 sekunnin ajan tai jalassa 40 sekunnin ajan. Varmista, että metallikärki peittää mahdollisimman suuren osan syylää.

Lähteet:
Duodecim Terveyskirjasto
Duodecim Terveyskirjasto
Duodecim Terveyskirjasto

Dr. Yglo syylien
jäädytyshoito

Helppo, turvallinen sekä tehokas
käsien ja jalkapohjan syylien jäädytyshoito.

Jaa tämä artikkeli: