Apteq Melatoniini Comp

Lisätietoja

Melatoniinin luonnollista eritystä voivat häiritä esim. stressi, ikääntyminen, vaihdevuodet, masennus, vähähiilihydraattinen ruokavalio, vähäinen liikunta, aikaerorasitus ja alkoholin runsas käyttö. Häiriöt melatoniinin tuotannossa johtavat usein nukahtamisvaikeuksiin ja unen laadun heikkenemiseen. Levottomuus ja heräily aamuyön tunteina ovat yleisimpiä unen laadun häiriöitä.

Auttaa nukahtamaan – Vahva ja nopeavaikutteinen melatoniini

Apteq Melatoniini Comp tableteista melatoniini vapautuu nopeasti ja auttaa näin lyhentämään nukahtamisaikaa. Melatoniinille vahvin näyttö on nimenomaan nukahtamisajan lyhentämisessä. Yhdessä tabletissa on 1,9mg melatoniinia.

Vaikuttaa aamuyöhön asti – Pitkävaikutteinen L-teaniini

Myöhemmin aamuyön tunteina vaikuttava L-teaniini saavuttaa plasma pitoisuuden huipun veressä noin yhden tunnin kohdalla.1 Tämän jälkeen L-teaniini läpäisee veri-aivoesteen ja se saavuttaa maksimi pitoisuutensa aivoissa vasta viiden tunnin kohdalla.2 L-teaniini vaikuttaa siis pidempään kuin melatoniini. Lopulta L-teaniini metaboloituu tehokkaasti virtsaan.3 Yhdessä tabletissa on 50mg L-teaniinia.

Valmistettu Suomessa.

Kaisa Mäkäräinen arvostaa Apteq-tuotteiden kotimaisuutta ja laatua

Entinen ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen panostaa arjessaan hyviin yöuniin. Apteq Melatoniini Comp on hänen luottotuotteensa jo aktiiviurheilun ajoilta.
Lue lisää

Melatoniinista apua nukahtamiseen ja hyvään unirytmiin

Melatoniini on elimistön oma yöhormoni, jota voi nauttia myös ravintolisänä. Katso, miten hyödynnät melatoniinia nukahtamisen ja hyvän vuorokausirytmin tukena.
Lue lisää
1

van der Pijl PC et al. Journal of Functional Foods. 2010 Oct; 2(4): 239-244.

2

Terashima T et al. Biosci. Biotechnol. Biochem., 1999; 63(4): 615-618.

3

Scheid L. et al. J Nutr. 2012 Dec;142(12):2091-6.

Annostus:

Aikuisille ½-1 tablettia vuorokaudessa. 1-2 tuntia ennen nukkumaan menoa, kuitenkin viimeistään klo 23. Paras tulos saavutetaan ottamalla Apteq Melatoniini Comp säännöllisesti, useina peräkkäisinä iltoina ja aina samaan aikaan.

Tabletti:

Raikas mintunmakuinen purutabletti. Tabletin voi pureskella, imeskellä tai niellä.

Pakkauskoko:

30 ja 100 tablettia

Suositeltu vuorokausiannos ½ - 1 tabletti sisältää:

Melatoniinia 0,95-1,9 mg ja L-teaniinia 25-50 mg

Ainesosat:

Makeutusaineet (sorbitoli, ksylitoli), L-teaniini, täyteaine ( maissitärkkelys), pintakäsittelyaine (rasvahappojen magnesiumsuolat),melatoniini, piparminttuaromi.

Varoitukset:

Sisältää makeutusaineita. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Säilytetään huoneenlämmössä pienten lasten ulottumattomissa. Liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia. Laktoositon, hiivaton, gluteeniton, soijaton, sokeriton, liivatteeton. Ei sisällä eläinperäisia ainesosia.

Raskaus ja imetys:

Melatoniinia ei suositella raskauden tai imetyksen aikana.