Apteq Sensitive Hammastahna

Apteq Sensitive Hammastahna

Apteq Sensitive hammastahna sopii vihloville hampaille tehokkaan ja hellävaraisen Arginiini-kalsium -systeemin ansiosta.

Lisätietoja

Hellävarainen uutuus Apteq Sensitive Hammastahna on kehitetty vihloville hampaille, kuivalle herkälle suulle ja aftojen ja hammaseroosion ehkäisyyn. Se vaahtoaa ilman natriumlauryylisulfaattia. 10 % ksylitolipitoisuus estää kariesta aiheuttavien mutans streptokokki -bakteerien toimintaa, lisää syljen eritystä ja estää syljen pH:n laskua.

Sopii vihloville hampaille tehokkaan ja hellävaraisen Arginiini-kalsium -systeemin ansiosta.

Apteq Sensitive Hammastahna sisältää arginiinia ja kalsiumia. Arginiini–kalsium -systeemiä on tutkittu paljon vihlonnan ehkäisyssä niin välittömässä kuin pitkäkestoisessakin käytössä. Arginiini on tehokas, hellävarainen ja luontainen elimistössä ja ravinnossa esiintyvä aminohappo, joka kalsiumin kanssa muodostaa liukenemattoman yhdisteen sulkien näin hampaiden luukanavat.

Ehkäisee aftojen syntymistä ja kosteuttaa suuta

Sisältää limakalvoja hoitavaa betaiinia ja oliivinlehtiuutetta. Ei sisällä natriumlauryylisulfaattia, eikä muita limakalvoja allergisoivia tai ärsyttäviä ainesosia.

Ehkäisee tehokkaasti karieksen syntymistä

10 % ksylitolipitoisuus estää tehokkaasti kariesta. Sisältää fluoria 1450 ppm. Hankausarvo RDA 50 – tehokas puhdistus kiillettä vaurioittamatta.

 

Mitä hammastahnan hankausarvo kertoo – ja miksi se on hyvä tietää?

Hyvä hammastahna ehkäisee reikiintymistä ja pitää huolen hampaista. Turvallisinta on valita hammastahna, jonka hankausarvo ilmoitetaan.
Lue lisää

Aftan hoito kotikonstein – näillä keinoilla onnistut

Mistä aftat johtuvat, miten niitä voi hoitaa ja ennaltaehkäistä?
Lue lisää

Punajäkälä suussa – Yleinen mutta huonosti tunnistettu sairaus

Suun punajäkälää sairastaa 2 % suomalaisista. Tautia voi hoitaa lääkkeillä ja helpoin kotikonstein. Lue, mistä suun punajäkälän tunnistaa ja miten sitä hoidetaan.
Lue lisää

Afta suussa – näissä kaikissa paikoissa niitä on!

Aftat ovat suussa olevia, kipeitä haavaumia. Haavat ovat useimmiten pieniä, ja ne paranevat itsestään 1–2 viikossa. Aftoja voi hoitaa esimerkiksi valitsemalla hammastahnaksi natriumlauryylisulfaattia sisältämätön tuote.
Lue lisää
Käyttöohje:

Pese hampaat Apteq Sensitive Hammastahnalla aamuin illoin 2 minuutin ajan. Kuusivuotiaat ja sitä nuoremmat lapset: Käytä hampaiden harjauksessa herneen kokoinen määrä hammastahnaa ja valvo harjausta, jotta lapsi nielisi tahnaa mahdollisimman vähän. Muita Fluorituotteita käytettäessä tulee ottaa yhteyttä hammaslääkäriin tai lääkäriin.

Vaikuttavat aineet:

Arginiini-kalsium, Ksylitoli 10 %, Natriumfluoridi
0,33 %, Betaiini 4 %, Oliivinlehtiuute 4 %.

Ainesosat:

Vesi, Ksylitoli (10 %), Piioksidi, Glyseriini, Sorbitoli, Kalsiumkarbonaatti, Arginiini, Betaiini (4 %), Oliivinlehtiuute (4 %), Poloxamer 407, Titaanidioksidi, Hydroksipropyylimetyyliselluloosa, Aromi, Selluloosakumi, Ksantaanikumi, Natriumfluoridi, Natriumbentsoaatti, Dinatrium-EDTA, Natriumsakariini, Anetoli, Karvoni , Mentoli. Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Säilytys:

Huoneenlämmössä.

Raskaus ja imetys:

Apteq Sensitive Hammastahnalla ei tunneta haittavaikutuksia raskauteen tai imetykseen.

Mitä on natriumlauryylisulfaatti ja miksi sitä laitetaan hammastahnoihin? Natriumlauryylisulfaatti (englanniksi sodium lauryl sulfate, lyhenne SLS) on nk. detergentti eli saippua-aine, jota lisätään esimerkiksi hammastahnoihin ja shampoisiin. Tärkein syy aineen käyttämiseen lienee virheellinen oletus siitä, että kaiken millä pestään, tulisi vaahdota voimakkaasti. Toinen, syy on vähäinen puhdistusta tehostava ja bakteereja tuhoava vaikutus. Erityisesti herkkä- ja kuivasuisilla natriumlauryylisulfaatin haitat ovat selkeästi hyötyjä suuremmat.

Miksi pitäisi käyttää hammastahnaa, jossa ei ole natriumlauryylisulfaattia? Natriumlauryylisulfaatin tiedetään pahentavan kuiva- ja herkkäsuisten ongelmia esim. lisäämällä aftojen ilmaantumista ja kuivattamalla suuta. Esimerkiksi kuivan suun oireita ja aftojen ilmaantumista voidaan vähentää merkittävästi vaihtamalla hammastahnaan, jossa ei ole natriumlauryylisulfaattia.

Miten Apteq Sensitive Aammastahna sitten vaahtoaa, jos siinä ei ole natriumlauryylisulfaattia? Apteq Sensitive Hammastahnan koostumuksen ainutlaatuinen ominaisuus on raikas ja hellävarainen vaahto ilman natriumlauryylisulfaattia tai muita limakalvoja ärsyttäviä detergenttejä. Miten ja minkä ainesosien vaikutuksesta vaahto syntyy, on Fennogate Finland Oy:n tarkoin varjeltu liikesalaisuus.

Olen herkkäsuinen ja luin jostain, että hammastahnan sisältämä fluori olisi haitallista. Kannattaako minun vaihtaa fluorittomaan hammastahnaan? Ei. Fluori on nykyaikaisen suunhoidon kulmakivi. Fluori vähentää merkittävästi kiilteen mineraalien liukenemista, ehkäisee plakin bakteerien hapontuottoa ja edistää kiilteen kovettumista. Hammastahnan fluoripitoisuuden tulee olla 1450 ppm (0,145 %), jotta fluori pystyy ehkäisemään reikiintymistä. Fluorittomien hammastahnojen käyttöä ei yleisesti suositella kenelläkään. Ainoa poikkeus tähän on alle 6-vuotiaat lapset muutamilla harvoilla paikkakunnilla, joissa talousveden fluoripitoisuus ylittää (fluoria 1,5 mg/litra) määrätyn rajan.

Mistä Apteq Sensitive Hammastahnaa saa ostettua, en löytänyt sitä omasta kaupastani? Apteq Sensitive Hammastahnaa saa vain apteekeista. Mikäli et jostain syystä löydä sitä omasta apteekistasi, voit pyytää apteekin henkilökuntaa tilaamaan sitä sinulle. Kaikki Suomen apteekit saavat tilattua Apteq Senstive Hammastahnaa.

Mitä tarkoittaa hammastahnan hankausarvo? Mikä on sopiva hankausarvo? Hammastahnoihin lisätään tarkoituksella myös lievästi hankaavia aineita. Hammastahnan hankaavuus testataan ja ilmoitetaan RDA-lukuna (relative dentin abrasivity). Korkein RDA-luku hammastahnassa saa olla 250, ja suositus on alle 100. Hankaavuusluku 0–70 tarkoittaa lievästi hankaavaa, 70–100 keskinkertaisesti ja 100–150 voimakkaasti hankaavaa hammastahnaa, mutta jo yli 100 hankausarvo merkitsee liian hankaavaa tahnaa. Haitallisesti hankaavat ovat RDA-arvoltaan 150–250. Valitettavasti hankausarvo on harvoin näkyvissä tuoteselosteissa. Nykyaikaiset nopeat ja tehokkaat sähköhammasharjat lisäävät tahnan hankaavuutta. Hankausarvon suhteen riskiryhmässä ovat erityisesti: lapset ja nuoret (vastapuhjenneiden hampaiden pehmeä kiille) ja hammaseroosiosta kärsivät. Apteq Senstive Hammastahnassa hankausarvo on 50. Se on säädetty 35:een lisäämällä turvallista ja haitatonta piidioksidia ja se ilmoitetaan selkeästi sekä ulko- että sisäpakkauksessa. Apteq Senstive Hammastahnan hankausarvo 50 varmistaa tehokkaan puhdistuksen kiillettä vaurioittamatta. Näin ollen se sopii myös: • Käytettäväksi tehokkaiden sähköhammasharjojen kanssa • Lasten ja nuorten vastapuhjenneille hampaille ja pehmeälle kiilteelle • Hammaseroosiosta kärsiville

Onko Apteq Senstive Hammastahnan sisältämä ksylitoli suomalaista? Kyllä. Apteq Senstive Hammastahna sisältää suomalaista ja Suomessa valmistettua ksylitolia.

Pakkauksessa lukee markkinoija Fennogate Finland Oy, Mikrokatu 1, 70210 Kuopio. Onko Apteq Senstive Hammastahna myös valmistettu Suomessa? Ei. Apteq Senstive Hammastahna valmistetaan EU:ssa herkkäsuisten asiakkaiden suunhoitoon erikoistuneen sopimusvalmistajan toimesta.

Missä ja kuka on kehittänyt Apteq Senstive Hammastahnan? 100 % suomalainen Fennogate Finland Oy on kehittänyt Apteq Senstive Hammastahnan yhteistyössä hammaslääkärien ja suuhygienistien sekä heidän herkkä- ja kuivasuisten asiakkaiden kanssa.

Minkä väristä ja makuista Apteq Senstive Hammastahna on? Kuiva- ja herkkäsuisten suositellaan välttämään väkeviä makuaineita, kuitenkin täysin mauton tahna ei saamamme runsaan palautteen perusteella jätä suuhun puhtauden tunnetta. Väritöntä ja juoksevaa tahnaa on vaikea annostella ja käyttää. Apteq Senstive Hammastahnaa maistuu hyvälle ja mieto mintun maku jättää raikkaan tunteen suuhun harjauksen jälkeen limakalvoja ärsyttämättä. Jämäkkä valumaton koostumus ja valkoinen väri helpottavat annostelua ja käyttöä.

Sopiiko Apteq Senstive Hammastahna raskaana oleville tai imettäville äideille? Kyllä. Apteq Senstive Hammastahna sisältää makeutusainetta nimeltä sakariini, jonka käyttöä elintarvikkeissa ei suositella raskauden aikana. Sakariini pitoisuudet jäävät kuitenkin hammastahnaa käytettäessä niin pieniksi, että Apteq Senstive Hammastahnaa voidaan käyttää turvallisesti raskauden ja imetyksen aikana.

Sopiiko Apteq Senstive Hammastahna vegaaneille? Kyllä. Apteq Senstive Hammastahna ei sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia.

Mitä ovat Betaine ja Olea Europaea Leaf Extract Apteq Sensitive Hammastahnan ainesosa luettelossa? Betaiini on sokerijuurikkaan tuottama orgaaninen yhdiste, joka erotetaan ja puhdistetaan sokeriteollisuuden sivutuotteena. Betaiini on osmoprotektantti, joka suojaa suun limakalvon soluja haitallisilta muutoksilta. Betaiini hoitaa ja rauhoittaa ärtyneitä limakalvoja esim. detergentti tai kemikaaliärsytyksen jäljiltä. Betaiini helpottaa myös merkittävästi kuivan suun oireita. Olea Europaea Leaf Extract eli Oliivinlehtiuute on peräisin oliivipuun lehdistä. Oliivinlehtiuute kosteuttaa suun limakalvoja. Lisäksi sillä on antimikrobisia ja antiseptisiä ominaisuuksia. Oliivi voi myös vähentää pahanhajuiseen hengitykseen liittyviä rikkiyhdisteitä.

Minulla on suun punajäkälä. Sopiiko Apteq Senstive Hammastahna minulle? Kyllä sopii. Apteq Senstive Hammastahna on suunniteltu nimenomaan herkkäsuisille kuten suun punajäkälästä kärsiville asiakkaille. Toteutimme Fennogate Finland Oy:ssä kuluttajatutkimuksen, jossa annoimme suun punajäkälästä kärsiville asiakkaille testiin Apteq Senstive Hammastahnan. Kaikki kyselyyn vastanneet asiakkaat aikovat jatkossakin käyttää Apteq-hammastahnaa. 88 % suositteli Apteqin tahnaa muille punajäkälästä kärsiville henkilöille. Puolet arvioi suun terveydentilansa parantuneen merkittävästi Apteq-hammastahnan käyttöönoton myötä. Toinen puolisko arvioi suun terveydentilansa pysyneen ennallaan.

Minulla on diabetes. Sopiiko Apteq Senstive Hammastahna minulle? Kyllä. Apteq Senstive Hammastahna sopii diabeetikoilla ja kehitystyössä on huomioitu myös heidät. Diabetes ei suoraan aiheuta mitään suun alueen oireita tai sairauksia. Diabetesta sairastavilla kuitenkin suun alueen tulehdukset ja muut ongelmat ovat yleisempiä ja paranevat heikommin. Apteq Senstive Hammastahna sisältää suun tulehduksilta suojaavaa luonnollista antimikrobista oliivinlehtiuutetta ja ksylitolia. Fluori ja korkea ksylitoli pitoisuus madaltavat kohonnutta karies riskiä. Eräät diabetes lääkkeet kuivattavat suuta. Oliivinlehtiuute, glyseroli ja betaiini yhdessä kosteuttavat ja hoitavat suun limakalvoja.