Ajankohtaista

Melatoniinista apua nukahtamiseen ja hyvään unirytmiin

Melatoniini on elimistön oma yöhormoni, jota voi nauttia myös ravintolisänä. Katso, miten hyödynnät melatoniinia nukahtamisen ja hyvän vuorokausirytmin tukena.

Lue lisää »

B12-vitamiini kasvissyöjälle – ja fleksaajalle!

B12-vitamiini on välttämätön aivoille ja hermostolle. Jos syöt usein kasvisruokaa, muista huolehtia B12-vitamiinin riittävästä saannista. Laadukkaat vitamiinivalmisteet löydät apteekeista.

Lue lisää »

Pahanhajuinen hengitys — näin pääset siitä eroon

Pahanhajuisen hengityksen syy löytyy yleensä suusta. Vaivaan auttavat hyvä suuhygienia ja toimivat hoitotuotteet. Katso, miten ehkäiset kiusallisen vaivan tehokkaasti.

Lue lisää »

Vieraskynä: Näin parannat unen laatua

Uneen vaikuttavat monet pienet valinnat. Lopulta kyse on varsin yksinkertaisista asioista, joilla omaan hyvinvointiin voi vaikuttaa ratkaisevasti. Katso täsmävinkit koko päivän ajalle.

Lue lisää »

Aftat suussa – näissä kaikissa paikoissa niitä on!

Aftat ovat suussa olevia, kipeitä haavaumia. Haavat ovat useimmiten pieniä, ja ne paranevat itsestään 1–2 viikossa. Aftoja voi hoitaa esimerkiksi valitsemalla hammastahnaksi natriumlauryylisulfaattia sisältämätön tuote.

Lue lisää »

Teaniini tieteen piinapenkissä

L-teaniinia kannattaa testata, jos kärsii satunnaisesta stressistä ja öisestä heräilystä. Teaniinin vaikutuksiksi mainitaan mm. rauhoittavuus ja parempi unen laatu. Katso vinkkimme teaniinin käyttöön.

Lue lisää »

Mitä hammastahnan hankausarvo kertoo – ja miksi se on hyvä tietää?

Hyvä hammastahna ehkäisee reikiintymistä ja pitää huolen hampaista. Turvallisinta on valita hammastahna, jonka hankausarvo ilmoitetaan.

Lue lisää »

Apteq ja alppilaskija Turo Torvinen yhteistyöhön

Apteq aloittaa yhteistyön alppilaskija Turo Torvisen kanssa. Turo on 18-vuotias lukiolainen Rovaniemeltä, ja tähtää vuoden 2022 Pekingin olympialaisiin.

Lue lisää »

Verenpaineen mittaaminen kotona - Näin saat luotettavat tulokset

Verenpaine on luotettavinta mitata kotona laadukkaalla olkavarsimittarilla. Katso vinkit verenpaineen mittaamiseen ja tulosta kätevä seurantakortti.

Lue lisää »

Kollageeni pitää ihon joustavana ja kimmoisana

Kollageeni pitää ihon kimmoisana ja edistää sen uusiutumista. Ikääntymisen myötä kehon oma kollageenituotanto hidastuu, jolloin iho veltostuu ja siihen syntyy juonteita. Parhaat kollageenivalmisteet löydät apteekista.

Lue lisää »

Punajäkälä suussa – Yleinen mutta huonosti tunnistettu sairaus

Suun punajäkälää sairastaa 2 % suomalaisista. Tautia voi hoitaa lääkkeillä ja helpoin kotikonstein. Lue, mistä suun punajäkälän tunnistaa ja miten sitä hoidetaan.

Lue lisää »

Flunssan hoito – toimi nopeasti!

Flunssan kestoon on mahdollista vaikuttaa toimimalla nopeasti heti ensioireiden ilmaannuttua. Katso vinkit flunssan tehokkaaseen hoitoon.

Lue lisää »

Hyvä verenpainemittari havaitsee eteisvärinän

Hyvä verenpainemittari tunnistaa rytmihäiriöt kuten eteisvärinän. Eteisvärinä on vakava ja yleistyvä sairaus, joka viisinkertaistaa aivoinfarktin riskin. Jopa puolet sairastaa sitä tietämättään.

Lue lisää »

Biotiini on välttämätön vitamiini, joka vahvistaa hiuksia ja kynsiä

Biotiini on tutkitusti tehokas vitamiini hiusten ja kynsien hyvinvoinnista huolehtimiseen. Biotiini edistää proteiinien aineenvaihduntaa hiusjuurissa
 ja vahvistaa halkeilevia kynsiä.

Lue lisää »

Flunssan oireet - Mistä tunnistat, että flunssa on iskemässä?

Tutkimusten mukaan sinkkikuuri voi lyhentää flunssan kestoa, kun sen aloittaa heti ensimmäisten oireiden ilmaannuttua. Tunnista oireet ja toimi ajoissa!

Lue lisää »

Vieraskynä: näin saat krampin - ja tästä se johtuu!

Huippu-urheilija Joel Naukkarinen listaa uransa mojovimmat krampit. Lue, miten kestävyysurheilija väsyttää lihaksensa mitä uskomattomimmilla suorituksilla.

Lue lisää »

Suonenveto johtuu hermostosta – näin hoidat vaivaa tehokkaasti

Suonenvedon perimmäinen syy löytyy hermostosta. Lue, mikä suonenvedoille altistaa ja miten hoidat sekä ehkäiset vaivaa tehokkaasti.

Lue lisää »

Lapsen yskä - Mielikki hoitaa hellävaraisesti

Lapsen yskä on aina oire jostain. Katso, mitä yskän taustalla voi olla, miten sitä voi kotikonstein hoitaa ja milloin on syytä mennä lääkäriin.

Lue lisää »

Kuumeen mittaus – Helppo homma vai ärsyttävää avaruusteknologiaa?

Valitse näillä ohjeilla sinulle sopivin ja paras kuumemittari ja marssi ostoksille. Apteekeissa myydään vain laadukkaita ja luotettavia kuumemittareita ja sieltä saat samalla myös neuvontaa. Apteq kuumemittari on myydyin, tarkka ja erittäin luotettava apteekkikuumemittari.

Lue lisää »

Apteq ja soutaja Joel Naukkarinen aloittivat yhteistyön

Apteq aloittaa yhteistyön kilpasoutaja Joel Naukkarisen kanssa. Joel on 26-vuotias lääketieteenopiskelija Kuopiosta.

Lue lisää »

Aftan hoito kotikonstein – näillä keinoilla onnistut

Mistä aftat johtuvat, miten niitä voi hoitaa ja ennaltaehkäistä?

Lue lisää »

Apteq ja lumilautailija Mikko Rehnberg yhteistyöhön

Apteq aloittaa yhteistyön kuopiolaisen 22-vuotiaan lumilautailija Mikko Rehnbergin kanssa huhtikuussa 2019.

Lue lisää »

Laadukkaasta unesta lisää terveyttä ja onnellisuutta

Riittävä uni on äärimmäisen tärkeää, sillä se auttaa aivoja ja kehoa pysymään toimintakykyisinä.

Lue lisää »

Tiesitkö, että B12 -vitamiinivalmisteissa on eroja?

Suomalaistutkimuksessa havaittiin, että jopa kolmasosalla yli 65-vuotiaista veren B12-vitamiinipitoisuus on matala tai matalan ja normaalin rajamailla. Onneksi B12-kobalamiinivalmisteita on nykyään hyvin saatavilla puutostilan ehkäisyyn.

Lue lisää »

Biotiini ravitsee hiusjuuria ja vahvistaa kynsiä

Hiustenlähtö ja hiusten oheneminen ovat yleisiä vaivoja, joiden taustalla voi olla ikääntyminen, stressi sekä hormonaaliset muutokset kuten imetysaika, vaihdevuodet ja e-pillereistä luopuminen.

Lue lisää »

Kollageeni ravintolisän teho on viime vuosien aikana tieteellisesti todistettu

Kollageenia nauttineiden ihossa tuloksia näkyi jo kahdeksan viikon jälkeen: iho oli kosteutetumpi, sisälsi tiheämmin kollageenia ja lisäksi myös ihon kollageenisäikeiden hajoaminen hidastui kuurin myötä merkittävästi.¹

Lue lisää »

Sinkki ja C-vitamiini auttavat flunssaan – asiantuntijat kertovat, missä muodossa ne kannattaa ottaa

Flunssalääkkeitä pitää syödä riittävän suuria määriä, että ne auttavat, neuvovat tutkija ja farmaseutti. (HS 4.11.2016)

Lue lisää »

Vaivaavatko jalkakrampit ja suonenvedot? Uusi valmiste hoivaa lihasten lisäksi hermostoa

Jalkakrampit ja suonenvedot ovat yleisiä vaivoja, jotka lisääntyvät iän myötä. Yli 50-vuotiaista jopa puolet kokee jalkakramppeja. Erityisesti lämpenevä sää on jalkakramppien ja suonenvetojen sesonkiaikaa.

Lue lisää »