Fluzinc imeskelytabletit

Fluzinc - Flunssan hoitoon.

Flunssan kestoa voi lyhentää ja oireita lievittää, jos hoidon aloittaa heti oireiden ilmaannuttua. Fluzinc on 3 päivän tehokuuri flunssaan hoitoon. Flunssan kesto lyhenee keskimäärin 7 päivästä 4 päivään ja flunssan oireet vähenevät keskimäärin 36 %.

Lisätietoja

  • 3 päivän tehokuuri flunssaan hoitoon, joka lyhentää flunssan kestoa ja lievittää oireita.
  • Mustaherukan, salmiakin tai hunajan makuinen sinkkiasetaatti-imeskelytabletti.
  • Tehokuurin aikainen annostus on 80 milligrammaa sinkkiä vuorokaudessa, kun 1 tabletti imeskellään kahden tunnin välein hereilläoloaikana. Tällä annostuksella on tieteellisesti vahvin näyttö flunssan oireiden lievittämisestä ja flunssan keston lyhentämisestä 7 päivästä neljään.
  • Vaikuttava aine sinkkiasetaatti – tutkitusti tehokkain sinkin muoto flunssaan hoitoon.
  • Ei sisällä sitruunahappoa, laktoosia, gluteenia, soijaa, sokeria tai liivatteita.
  • Valmistettu Suomessa.
  • CE-merkitty lääkinnällinen laite
  • Valmistaja Galena Pharma Oy

Flunssan hoito – toimi nopeasti!

Flunssan kestoon on mahdollista vaikuttaa toimimalla nopeasti heti ensioireiden ilmaannuttua. Katso vinkit flunssan tehokkaaseen hoitoon.
Lue lisää

Flunssan oireet - Mistä tunnistat, että flunssa on iskemässä?

Tutkimusten mukaan sinkkikuuri voi lyhentää flunssan kestoa, kun sen aloittaa heti ensimmäisten oireiden ilmaannuttua. Tunnista oireet ja toimi ajoissa!
Lue lisää

Sinkki ja C-vitamiini auttavat flunssaan – asiantuntijat kertovat, missä muodossa ne kannattaa ottaa

Flunssalääkkeitä pitää syödä riittävän suuria määriä, että ne auttavat, neuvovat tutkija ja farmaseutti. (HS 4.11.2016)
Lue lisää
Annostus:

Imeskele joka toinen tunti hereilläoloaikana. Enintään 8 tablettia vuorokaudessa aikuisille ja yli 12-vuotiaille

Pakkauskoko:

24 tai 72 tablettia

Makuvaihtoehdot:

Mustaherukka, salmakki ja hunaja

Suositeltu vuorokausiannos 8 tablettia sisältää:

Sinkkiä 80 mg

Ainesosat (mustaherukka):

Sorbitoli, Ksylitoli, Aromi(mustaherukka, stevia, mentoli),sinkkiasetaatti 35 mg (=10 mg sinkkiä),magnesiumstearaatti, piidioksidi. Laktoositon, hiivaton, gluteeniton, soijaton, sokeriton, liivatteeton ja sitruunahapoton.

Ainesosat (salmiakki):

Sorbitoli, Ksylitoli, Aromi(ammoinumkloridi, lakritsi, stevia, mentoli),sinkkiasetaatti 35 mg (=10 mg sinkkiä),magnesiumstearaatti, piidioksidi. Laktoositon, hiivaton, gluteeniton, soijaton, sokeriton, liivatteeton ja sitruunahapoton.

Ainesosat (hunaja):

Sorbitoli, Ksylitoli, Aromi (hunajajauhe oikeasta hunajasta, mentoli, stevia),sinkkiasetaatti 35 mg (=10 mg sinkkiä),magnesiumstearaatti, piidioksidi. Laktoositon, hiivaton, gluteeniton, soijaton, liivatteeton ja sitruunahapoton.

Käyttöohje:

Aloita käyttö välittömästä flunssan ensioireiden ilmestyessä. Imeskele yksi tabletti joka toinen tunti hereilläoloaikana kunnes oireet helpottavat.

Raskaus ja imetys:

Kysy lääkäriltä neuvoa valmisteen käytöstä raskauden ja imetyksen aikana.

Varoitukset:

Älä käytä, jos olet yliherkkä tai allerginen jollekin ainesosista. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Mikäli oireet pahenevat tai kestävät yli viikon, ota yhteyttä lääkäriin. Älä käytä tuotetta mikäli sinulla on kuiva suu. Mahdollisia haittavaikutuksia: Metallinen maku, pahoinvointi ja laksatiiviset vaikutukset.

Mikä on Fluzinc-valmisteen vaikuttava aine? Sinkkiasetaatti ilman sitruunahappoa.

Miten Fluzinc-valmiste toimii? Fluzinc on imeskelytabletti ja kolmen päivän tehokuuri flunssan hoitoon. Paras teho saavutetaan, kun hoito aloitetaan heti flunssan ensimmäisten oireiden ilmaannuttua. Fluzincia nautitaan kuurin aikana kahden tunnin välein valveillaoloaikana. Tabletti imeskellään/annetaan liueta suussa mahdollisimman hitaasti. Tablettia ei tule pureskella tai nielaista. Tabletista vapautuvat sinkki-ionit vaikuttavat paikallisesti suussa, kurkussa ja nielussa estäen flunssavirusten toiminnan ja taudin etenemisen.

Auttaako Fluzinc lyhentämään flunssan kestoa tai vähentämään oireita, jos hoidon aloittaa vasta flunssan aikana eli jos hoidon aloitus ns. myöhästyy? Paras teho saavutetaan, kun hoito aloitetaan 24 tunnin sisällä flunssan ensioireiden alkamisesta.

Jos Fluzinc-kuurin aloittaa ns. liian myöhään flunssan jo alettua, onko siitä kuitenkaan haittaa? Ei ole haittaa. Sinkki on elintärkeä, luonnollinen ja turvallinen hivenaine.

Onko tämä tuote lääke? Ei, Fluzinc on CE-merkitty terveydenhuollon laite/tarvike, joka toimii pääasiallisesti paikallisesti suussa, kurkussa ja nielussa estäen flunssavirusten toimintaa ja taudin etenemistä.

Miten valmistetta on tutkittu? Tuotteen taustalla on 16 erillistä kliinistä tutkimusta, 1601 hoidettua potilasta ja kaksi yhteenveto tutkimusta. Tulokset osoittavat että flunssan ensioireisiin aloitettu 80 mg/vrk sinkkiasetaatti imeskelytabletti ilman sitruunahappoa lyhensi flunssan keston keskimäärin seitsemästä päivästä neljään päivään ja oireet vähenevät keskimäärin 36 %.

Voinko syödä tai juoda käytön aikana? Koska elintarvikkeissa voi olla sinkin tehoa heikentäviä ainesosia (esim. sitruunahappoa), saavutetaan paras teho välttämällä syömistä ja juomista 15 minuuttia tabletin imeskelyn jälkeen.

Kuinka paljon sinkkiä voi nauttia päivittäin turvallisesti? Tutkimuksissa koehenkilöille on annettu sinkkiä kuukausien ajan annoksina 100–150 milligrammaa päivässä ilman, että sinkistä aiheutui haittavaikutuksia. Näin ollen esimerkiksi monivitamiinin, joka sisältää 15 mg sinkkiä voi ottaa turvallisesti Apteq vita Fluzinc kuurin aikana. Samanaikaisesti ei tule käyttää muita runsaasti sinkkiä (yli 25 mg/vrk) sisältäviä valmisteita.

Jos käytän Fluzinc-kuurin, pitääkö minun huomioida päivän kokonaissinkin saanti myös ruokavalioni näkökulmasta? Ei tarvitse. Voit syödä normaalisti Fluzinc-kuurin aikana. Ravinnossa hyviä sinkin lähteitä ovat mm. naudanliha ja pähkinät, jotka sisältävät 5–6 mg sinkkiä per 100 grammaa ruokaa. Vain osa ravinnon sinkistä imeytyy elimistöön.

Voidaanko Fluzincia käyttää lapsilla, raskauden ja imetyksen aikana, entä muilla erityisryhmillä? Tuote on tarkoitettu aikuisille ja yli 12-vuotiaille. Kysy lääkäriltä neuvoa valmisteen käytöstä raskaudenja imetyksen aikana.. Tutkimuksissa on osoitettu, että kyseessä on turvallinen ja tehokas hoito riippumatta potilaiden iästä, sukupuolesta, etnisestä taustasta, allergioista, tupakoinnista tai flunssan oireiden voimakkuudesta.