Biotiini säilyttää suosikkijuontaja Susanna Laineen hiukset upeina

Juontaja, toimittaja Susanna Laine on tuttu kasvo televisiosta ja juontolavoilta. Upeat hiukset ja energinen esiintyminen ovat muodostuneet hänen tavaramerkeikseen vuosien mittaan.

”Yritän syödä todella monipuolisesti. Paljon hedelmiä, vihanneksia ja kasviksia. On totta, että ulkonäkö on oleellinen osa työtäni, mutta tärkeää on myös fiilis, mikä syömisestä tulee”, Susanna kertoo hyvinvointinsa perustasta.

Hän arvostaa sitä, että aivot toimivat sujuvasti, kun syö hyvin ja terveellisesti. Edustavan ulkonäön lisäksi Susannan työssä tarvitaan kirkasta ajatusta.

Välillä päivät ovat pitkiä ja sen vuoksi raskaita. Aamuherätys voi olla jo kello 5 ja kuvaukset kestää koko päivän. Silloin säännöllinen syöminen ja veden juominen pitävät työkyvyn kunnossa päivän loppuun saakka.

Toinen jaksamisen tuki on urheilu, joka sekin tekee hyvää niin keholle kuin päälle.

”Saatan vielä pitkän, pitkän kuvauspäivän jälkeen lähteä juoksemaan, että saan katkaistua työmoodin.”

Susanna korostaa, että näissä valinnoissa ei ole kysymys kiloista vaan jaksamisesta, fiiliksestä ja voinnista.

Biotiini extra Apteq

Apteq Biotiini Extra

Hiusten, kynsien ja ihon hyvinvointiin

Biotiinia hiusten hyvinvointiin

Biotiini on Susannan vakiovitamiini, jota hän on syönyt vuosien ajan.

”Minua saatetaan meikata joka päivä ja laittaa hiuksia kuumalla raudalla useita kertoja päivässä. Mitähän hiuksistani olisi jäljellä, jos en olisi käyttänyt biotiinia!”

Upean tuuheat ja pitkät hiukset ovatkin olleet Susannan tunnusmerkki vuosikymmenien ajan.

”Minulta kysytään usein, ovatko hiukseni omat. Olen perinyt isäni hiukset ja hoitanut niitä hyvillä shampoilla ja hoitoaineilla. Biotiini Extraa käytän säännöllisesti ympäri vuoden. Niinä päivinä, kun hiuksia ei tarvitse laittaa, annan niiden olla vapaasti.”

Mitähän hiuksistani olisi jäljellä, jos en olisi käyttänyt biotiinia!

”Olen kyllä miettinyt, voiko myös Apteqin Biotiini Extran sisältämä B6-vitamiini auttaa siihen, ettei hiuksia ole lähtenyt hormonaalisten muutosten myötä. B6-vitamiinihan tasapainottaa hormonaalista toimintaa”, Susanna pohtii.

Apteq Biotiini Extra sisältää biotiinin ja B6-vitamiinin lisäksi muun muassa bambu-uutetta, joka on rikas piin lähde, sekä sinkkiä ja L-metioniinia.

Susanna Laine kukkaseppele hiuksissaan.
Kuvauksissa Susannan hiuksia voidaan käsitellä kuumalla raudalla useita kertoja päivässä.

Rentoa vaikka terveellistä

Vaikka Susanna on perehtynyt ravintoasioihin, hän ei ajattele ruokaa vain terveysnäkökulmasta. Mättöä ei voi syödä joka päivä, mutta välillä voi nauttia pitsan tai muun herkun.

”Eilen söin puoli pakettia jäätelöä”, lomalainen naurahtaa.

Entinen malli osaa arvostaa rentoa suhdetta ruokaan. Parikymppisenä elämä pyöri ruoan ympärillä – siinä, miten sitä söisi mahdollisimman vähän.

Mallimaailmassa menestyminen tarkoitti hyvin pienten ruokamäärien syömistä ja riittämättömiä määriä terveellisestä ruoasta tulevia ravintoaineita.

”Oli raskasta laihduttaa koko ajan. Huomasin, että hiukset lähtivät päästä ja olin aliravittu. En esimerkiksi jaksanut urheilla enkä halunnutkaan, ettei tulisi lihaksia”, Susanna kertoo.

Toki hän pitää edelleen huolta ulkonäöstä – ihosta, hiuksista, hampaista ja kiloistakin. Silti tekemisessä on nyt ihan eri meininki.

Ravintorikasta ruokaa lautaselle

Nyt Susanna valitsee tarkoituksella ravintorikasta ja monipuolista ruokaa. Vihanneksiksi ei enää riitä pelkät salaatti ja kurkku, kuten nuorena.

”En ole mikään superhyvä kokki. Yritän kuitenkin ostaa paljon erilaisia vihanneksia, kasviksia sekä juureksia ja värkkään niistä jotakin. Lautasella on aina puolet vihreää. Kaurapuurosta saan kuitua ja viljoja. Prosessoitua ruokaa pyrin välttämään.”

Susanna valitsee tarkoituksella ravintorikasta ja monipuolista ruokaa.

Monipuolista ruokavaliota Susanna täydentää vitamiineilla ja hivenaineilla. D3-vitamiinia menee ravintolisänä ympäri vuoden, samoin kalsiumia luustolle.

”Tuntuu, että kaamos on helpompi sietää, kun pitää huolta D-vitamiinin saannista.”

Susanna Laine pitää kädessään Apteq Biotiini Extra -tuotetta.
Susanna kiittelee biotiinia siitä, että hiukset ovat säilyneet hyvässä kunnossa käsittelyistä huolimatta.

Jaksamista kannattaa varjella

Iän karttuessa omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen ymmärtää panostaa yhä enemmän. Neljänkymmenen ikävuoden kieppeillä tarpeen myös huomaa.

”Kaksikymppisenä ei ollut ongelmaa tehdä ensin päivä teatteria ja illalla vielä juontokeikkaa. Se ei ollut mitenkään raskasta. Tein paljon myös radiota ja sen päälle iltatöitä. Viimeisen viiden vuoden aikana olen huomannut, että yksi duuni päivässä tai yksi proggis kerrallaan riittää”, Susanna pohtii.

Hän arvelee, että ikä ei ole ainoa tekijä. Yksi projekti kerrallaan mahdollistaa myös paremman keskittymisen käsillä olevaan työtehtävään. Tekemisessä säilyy ilo. Lisäksi aikaa jää paremmin palautua sekä fyysisesti että sosiaalisesti.

Susannan vinkit hyvinvointiin ja kauneuteen:

  1. Juo joka aamu puoli litraa vettä tyhjään vatsaan. Itse lisään siihen elektrolyyttijauhetta. Keho saa nesteitä ja jos kiireisen päivän aikana vettä ei ehdi juoda tarpeeksi, on ainakin tämä määrä pohjalla.
  2. Muista liikkua, eikä sen välttämättä tarvitse olla työlästä puurtamista. Puolen tunnin kävely tai vartin kotijumppakin riittää ja tekee hyvää fyysiselle sekä henkiselle hyvinvoinnille.
  3. Muista vihannekset ja kasvikset, ja laita niitä aina lautaselle syödessäsi. Pidä huolta riittävästä ravintoaineiden saannista.
  4. Varjele unta. Älä haali itsellesi liikaa tekemistä ja pyri tekemään valintoja, jotka eivät johda liikaan stressaamiseen.

Biotiini extra Apteq

Apteq Biotiini Extra

Hiusten, kynsien ja ihon hyvinvointiin

Jaa tämä artikkeli: