Laadukkaasta unesta lisää terveyttä ja onnellisuutta

Riittävä uni on äärimmäisen tärkeää, sillä se auttaa aivoja ja kehoa pysymään toimintakykyisinä. Unen palauttavista mekanismeista ja merkityksistä paljastuu jatkuvasti uutta tietoa. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on todettu, että unen aikana soluvälitila kasvaa. Tämän teorian mukaan aivojen nestekierto tehostuu ja aivoihin päivän aikana kertynyt kuona-aines pääsee poistumaan.

Englantilaistutkimuksessa seurattiin 30 594 aikuisen ihmisen nukkumista neljän vuoden ajan. Tutkijat analysoivat unen määrän ja laadun vaikutusta tutkittavien terveyteen ja onnellisuuteen. Kaikkein eniten onnellisuuteen ja terveyteen vaikutti nimenomaan unen laadun paraneminen, ei unen määrän kasvu. Koehenkilöt vertasivat lisääntyneen unenlaadun tuomaa onnellisuutta jopa kahdeksan viikon terapiajaksoon tai 233 000 euron lottovoittoon. Tutkimuksissa on myös havaittu, että paremmin nukkuvat ihmiset ovat terveempiä: Heillä on pienempi riski sairastua mm. masennukseen, ylipainoon, tyypin II diabetekseen, verenpainetautiin sekä sydän- ja verisuonitauteihin.1

Tilapäinen unettomuus ja unenlaadun ongelmat kuuluvat jossain vaiheessa lähes kaikkien ihmisten elämään. Yleisin, jopa 80 %:ssa tapauksissa ilmenevä unettomuuden muoto on unenlaadun ongelma, esim. aamuyön heräily, jonka aiheuttaa useimmiten stressi sekä ympäristön ja elämän muutokset. Ongelmaan kannattaa tarttua ripeästi, ennen kuin univaje kroonistuu. Mikäli oireet pitkittyvät kannattaa hakeutua hyvissä ajoin lääkäriin.

Apteq Melatoniini Comp on uudenlainen yhdistelmävalmiste, jossa on nukahtamisajan lisäksi otettu huomioon unen laatu.

Apteq Melatoniini Comp on uudenlainen yhdistelmävalmiste, jossa on nukahtamisajan lisäksi otettu huomioon unen laatu. Apteq Melatoniini Comp -valmisteen yhdessä tabletissa on paitsi 1,9 mg melatoniinia myös 50 mg L-teaniinia. Apteq Melatoniini on kehitetty Suomessa ja se myös valmistetaan kotimaisessa lääketehtaassa.

Melatoniinin eli pimeähormonin käyttö ravintolisänä lyhentää tutkitusti nukahtamisaikaa. Jos melatoniinista on apua eikä unettomuudelle ole löytynyt muilla keinoin hoidettavaa syytä, voi sitä käyttää turvallisesti ja yhtäjaksoisesti pitkäänkin nukahtamisen apuna.2 Melatoniinilla ei ole unilääkkeille ominaisia haittavaikutuksia (esimerkiksi tottumus, riippuvuus, ruokahalun lisääntyminen, muistin heikkeneminen).3

Apteq Melatoniini Compin sisältämä L-teaniini on luonnollinen ja turvallinen aminohappo,jonka yhteyttä unessa pysymiseen ja unen laatuun on tutkittu viime aikoina paljon.

  1. Tang et al. Sleep. 2017 Mar 1;40(3).
  2. http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/konsultaatiopalsta Artikkeli nro. dkp00112.
  3. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00015
Lue lisää Apteq Melatoniini Compista >