Hunaja ja yskä – löydä kurkun kutinaa rauhoittavat tuotteet

Talven yskät ja kröhät ovat jälleen täällä. Yksi niiskuttaa nenäänsä, toinen aivastelee hihaansa.

Yskä on yleensä flunssan pitkäaikaisin riesa, ja yskä voi pitkittyessään haitata jopa useita kuukausia. 

Pitkään jatkuva yskiminen hankaloittaa arjen tehtävissä suoriutumista. Arjen menoja ei voi laittaa moneksi viikoksi tauolle, ja iltaisin vaivaava yskä voi pitkittyessään pistää jaksamisen koetukselle.

Siksi hunaja ja siitä jalostetut tuotteet ovat hyvä apu arkeen, jota pitkittynyt yskä varjostaa.

Mielikki Kurkkusuihke

Kätevä ja nopea apu kurkun kutinaan.

Hunaja yskän apuna

Hunajaa on käytetty terveydenhuollossa ja yskänlääkkeenä vuosituhansien ajan. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että hunaja on tehokas apu yskään yli 1-vuotiaille lapsille.

Lapsille ei suositella ollenkaan yskänlääkkeitä, koska niiden haitat voivat ylittää käytöstä saatavat hyödyt. 

Myös aikuisilla ylähengitysteiden infektioissa pyritään vähentämään antibioottien käyttöä. Myös heillä yskänlääkkeiden tuoma hyöty voi olla kyseenalaista. 

Hunajan vaikutus yskän hoidossa perustuu sen luomaan yskänärsytystä rauhoittavaan vaikutukseen.

Esimerkiksi illalla ennen nukkumaanmenoa otettu hunaja muodostaa yskänärsytystä vähentävän kalvon nielun yskäreseptoreihin. Se rauhoittaa limakalvoja ja lievittää sekä kipua että tulehdusta.

Mielikki kurkkusuihke kulkee helposti mukana

Mielikki-tuoteperhe on vastikään laajentunut ja markkinoille on tullut kaksi uutta tuotetta, jotka auttavat erityisesti yskän hoitoa arjen touhuissa.

Mielikki-kurkkusuihkeessa Mielikki yskähunaja on pakattu pieneen matkakokoon. Suihkepullo on helppo ottaa mukaan matkaan, ja siitä saa suihkautettua hunajaa helposti kutisevaan kurkkuun.

Suihkepullossa on kätevä jatkovarsi, joten suihkauksen saa kohdistettua suoraan kurkkuun. 

  • Suihkauta helposti lapsen kurkkuun.
  • Jos hunajan maku ei miellytä, annostelu suoraan kurkkuun vähentää makuhaittaa.
  • Helppo ottaa mukaan matkalle.
  • Kokonsa puolesta sallittu myös lentokoneessa.
  • Annostelu onnistuu kätevästä sairasvuoteellakin.

Kurkkusuihkeen sisältö on tuttua Mielikki yskähunajaa, joka valmistetaan Galena Pharman tehtaassa Kuopiossa. Kuten hunaja, myös Mielikki kurkkusuihke sopii yli 1-vuotiaille lapsille ja aikuisille. Alle 1-vuotiaille hunajaa ei pidä käyttää botulismiriskin vuoksi.

Hunajaa lusikassa.
Hunaja on jo pitkään tunnettu tehokkaana apuna yskään.

Mielikki yskänpastilli on tehokas kurkkupastilli

Toinen uusi tulokas Mielikki-perheeseen on Mielikki yskänpastilli. Kurkkupastilli on lääkkeetön ja Käypä hoito -suosituksen mukainen apu hengitystieinfektioihin.

Kurkkupastillin muodossa oleva imeskelytabletti on kätevä ottaa mukaan matkaan. Usein flunssan jälkeinen kuiva yskä kestää useita viikkoja, ja yskänpuuskia vastaan tarvitaan nopea ja kätevästi mukana kulkeva kurkkutabletti. 

Esimerkiksi puhetyöläiselle kurkkutabletti on hyvä apu, joka auttaa pitämään yskänpuuskat loitolla tärkeässä tilanteessa.

Imeskelytabletti sopii päiväkäyttöön, mutta tukehtumisvaaran vuoksi sitä ei pidä ottaa makuuasennossa. Illalla nukkumaan mennessä suosittelemme käyttämään joko Mielikki yskähunajaa tai Mielikki kurkkusuihketta.

Kurkkupastillissa on yskää helpottava, antimikrobinen ja kurkkua rauhoittava vaikutus. Se myös tukee vastustuskykyä. Mielikki yskänpastilli sisältää:

  • hunajaa
  • islanninjäkälää
  • C-vitamiinia

Islanninjäkälän sisältämät jäkälähapot ovat antimikrobisia ja islanninjäkälä auttaa erityisesti kuivaan yskään. C-vitamiini puolestaan vahvistaa vastustuskykyä.

Imeskelytabletti sopii yli 6-vuotiaiden käyttöön. 1–5-vuotiaat voivat käyttää joko Mielikki yskähunajaa tai Mielikki kurkkusuihketta.

Mielikki yskänpastillit valmistetaan sveitsiläisessä lääketehtaassa.

Mielikki yskähunajalle MDR-hyväksyntä

Mielikki yskähunaja on toiminut usean vuoden ajan helpottaen pienten ja isompien yskijöiden elämää. Se sisältää puhdistettua, lääkinnällistä laatua olevaa hunajaa, joka on testattu sekä kemiallisesti että mikrobiologisesti. Mielikillä on yskänärsytystä vähentävä vaikutus, minkä lisäksi se sisältää limakalvoja hoitavaa glyserolia.

Mielikki yskähunaja on CE hyväksytty lääkinnällinen laite ja se on saanut vastikään myös MDR-hyväksynnän. Medical Devices Regulation (MDR) on Euroopan unionin lääkinnällisten laitteiden asetus, joka tuli voimaan vuonna 2021. Se tiukentaa lääkinnällisten laitteiden hyväksyntäprosessia lähes lääkkeiden vaatimalle tasolle.

Tiukan prosessin läpäisy tuo Mielikin käyttäjille entistäkin vahvemman varmuuden siitä, että hänen käyttämänsä tuote on tehokas, luotettava ja turvallinen. 

Mielikki Yskänpastilli

Antimikrobinen ja kurkkua rauhoittava yskänpastilli.

Jaa tämä artikkeli: