Lahjaideat läheisen hyvinvoinnin tueksi

Mitä antaa lahjaksi läheiselle ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Apteekki on yllättävän hyvä paikka lähteä lahjaostoksille, erityisesti siinä tapauksessa, että tuntee lahjansaajan ja tietää, millaisia toiveita ja tarpeita hänellä on.

Kokosimme vinkkilistan parhaista lahjoista, joita löytyy apteekkien hyllyiltä. Parasta lahjoissa on, että ne eivät ole mitään turhakkeita, vaan tulevat arjessa käyttöön ja aidosti lisäävät lahjansaajan hyvinvointia.

APTEQ Q5
VERENPAINE-
MITTARI

Tunnistaa nopean ja helpon verenpaineenmittauksen yhteydessä rytmihäiriön sekä erottelee tarkasti eteisvärinän ja lisälyönnin.

1. Huolenpitoa läheisestä ja hänen verenpaineestaan

Esimerkiksi iäkkäille vanhemmille tai isovanhemmille hyvä lahja on laadukas verenpainemittari. Toisaalta jokaisen yli 40-vuotiaan kannattaa seurata säännöllisesti säännöllisesti verenpainetta, sillä varhaisessa keski-iässä ilmennyt verenpainetauti on terveysriski. 

Parhaissa malleissa mittari tarkkailee myös sydämen rytmiä ja tunnistaa mittaushetkellä ilmenevät rytmihäiriöt verenpaineen mittauksen ohessa. 

Verenpaine on siitä hankala vaiva, ettei korkea verenpaine ilmoittele itsestään välttämättä millään tavalla. Silloin korkea verenpaine voi tehdä elimistössä tuhojaan varoittamatta. Korkea verenpaine vaurioittaa valtimoita ja voi aiheuttaa myös aivohalvauksia ja sydäninfarkteja. Eikä matalakaan verenpaine ole mitenkään harmiton, vaan voi aiheuttaa esimerkiksi huimausta ja jopa tapaturma-alttiita kaatumisia.

Apteq Q5-verenpainemittarissa on helppo ja luotettava verenpaineen mittaus. Mittauksen aikana verenpainemittari myös tunnistaa, jos henkilöllä on jokin yleisimmistä rytmihäiriöistä. Lisäksi se pystyy erottelemaan rytmihäiriöistä eteisvärinän ja lisälyönnin. 

Korkea verenpaine ja sydämen rytmihäiriöt ovat vakavien sairauksien merkittäviä riskitekijöitä. Molemmat ovat yleisiä ongelmia, joiden olemassaolo voi jäädä helposti huomaamatta. Suomessa arviolta yli 100 000 henkilöä sairastaa eteisvärinää ja jopa puolet heistä tietämättään.

Helppokäyttöisen verenpainemittarin mansetin saa hyvin käsivarteen ja siinä on selkeä näyttö.

2. Pieni lahja lisää arjen sujuvuutta

Suunnilleen kaikista kotitalouksista löytyy kuumemittari – ainakin kannattaisi. Perinteinen, merkkiaineen lämpölaajenemiseen perustuva kuumemittari ei kaipaa edes paristoa toimiakseen luotettavasti. Digitaalisen kuumemittarin puolesta puhuu sen nopeus.

Kun elämäntilanne muuttuu, voi kuumemittarin tarvekin muuttua. Pikkulapsiperheessä ohimokuumemittari voi olla erittäin käyttökelpoinen ja arkea helpottava lahja. Kuumeen mittaaminen onnistuu helposti ja nopeasti vaikka vauvan tai lapsen nukkuessa.

Myös korvakuumemittarilla saa nopeasti ja luotettavasti mitattua kuumeen koko perheeltä. Erityisesti pienten lasten kanssa sekunnin mittausaika, selkeät painikkeet ja suuri näyttö helpottavat kuumeen mittaamista. Iäkkäillä ihmisillä puolestaan ravistuskotelossa oleva kuumemittari voi helpottaa elämää, jos rento ranneliike perinteisen kuumemittarin mittauslukeman alas saamiseksi ei enää onnistu. Ravistuskotelosta on myös helpompi saada pitävä ote, jolloin kuumemittari ei pääse ravistellessa putoamaan ja särkymään.

Pienen lapsen kuumeen mittaus onnistuu helposti korvakuumemittarilla tai ohimokuumemittarilla.

3. Anna pieni paketti kauneuden hyväksi 

Apteekissa käydessä ei voi olla huomaamatta, että nykyisin niissä on tarjolla paljon erilaisia ihonhoitoon tarkoitettuja tuotteita. Apteekki on siitä hyvä paikka hankkia ihonhoitotuotteita, että ostaja saa aina luotettavaa ja asiantuntevaa palvelua.

Apteqin Biotiini Extra on ollut pitkään joulun suosikkilahjoja. Biotiini Extra on Suomessa kehitetty, ainutlaatuinen vitamiini-, aminohappo- ja kasvisuuteyhdistelmä. Se tukee hiusten, kynsien ja ihon hyvinvointia sisältäen:

  • biotiinia
  • sinkkiä
  • L-metioniinia
  • B6-vitamiinia
  • pantoteenihappoa 
  • bambu-uutetta

Jos kynsien hyvinvointia haluaa erityisesti parantaa, Biotiini Extran kanssa kannattaa paketoida myös Apteq Nail Extra. Sen sisältämä hydrolysoitu kasviproteiini ja pii vahvistavat, suojaavat ja ravitsevat kynsiä. 

Biotiini Extra auttaa pitämään huolta hiusten, kynsien ja ihon hyvinvoinnista.

4. Auta jaksamaan paremmin

Onko läheiselläsi haasteita voimavarojen kanssa? Entä jos jättäisit perinteisen suklaarasian kaupan hyllyyn ja antaisit lahjaksi purkillisen jaksamista tukevaa B12-vitamiinia?

Apteq B12 Boost on suunniteltu jaksamisen tueksi. Se sisältää laajan kattauksen erilaisia B-vitamiineja, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Tuotteeseen on valittu vitamiineista sellaisia muotoja, jotka soveltuvat mahdollisimman monille, eikä se sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Apteq B12 Memox puolestaan tukee muistia. Pienessä, nieltävässä muistipillerissä on yhdistetty jaksamista ja muistia tukevia vitamiineja ja hivenaineita.

Appelsiineista ja mustikoista uutetut flavonoidit ovat kliinisesti tutkittuja suojaravintoaineita. Koliini puolestaan mainitaan uusissa Pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa ja se on vitamiinin tyyppinen ravintoaine, jota elimistö tarvitsee. 

Memoxin sisältämä B12-vitamiinin metyylikobalamiinimuoto sopii erityisesti iäkkäille henkilöille, joista monilla on vajausta B12-vitamiinin saannissa. Metyylikobalaami on myös vatsaystävällinen B12-vitamiinin muoto, joka ei heikennä suoliston hyvinvointia.

Apteq B12 Memox

Tukemaan muistia, tasapainottamaan B12-vitamiinin saantia ja täydentämään ruokavaliota.

Jaa tämä artikkeli: