Kollageeni pitää ihon joustavana ja kimmoisana

Kollageeni on nivelsiteiden ja sidekudosten päärakennusaine, jota on runsaasti myös ihossa. Kollageeni pitää ihon kimmoisana ja joustavana, ja edistää sen uusiutumista. Ikääntymisen myötä kehon kollageenituotanto hidastuu ja sen rakenne heikentyy vähitellen.

Ikääntymisen myötä kollageenituotanto vähenee.

Kollageenituotanto alkaa hiipua noin 25-vuotiaana. Kun kollageenin määrä kehossa vähenee ja sen rakenne heikkenee, iho veltostuu ja siihen tulee juonteita, hiukset ohenevat ja nivelsiteiden jousto ja uusiutuminen heikentyvät. Kun ihosolut ikääntymisen myötä vanhenevat, myös iho vähitellen ohenee ja rypistyy.

Kollageenin vähentyessä ihon vastustuskyky auringon valoa, saasteita, heikkoa ruokavaliota ja tupakointia vastaan vähenee. Kollageenin luontaisen tuotannon loppumista nopeuttavat C-vitamiinin puute, tupakointi, auringon ultraviolettisäteet ja sokeri. Vastaavasti riittävä C-vitamiinin saanti ja tupakoinnin, UV-säteilyn ja sokerin välttäminen auttavat pitämään ihosta huolta.

Ihon kollageenin heikentyminen aiheuttaa juonteita.

Mitä kollageeni oikein on?

Kollageeni on elimistön yleisin proteiini, jolla on 28 eri alatyyppiä. Yhteensä kollageeni muodostaa noin 30 % kehon proteiineista. Ihon kollageeni on tyyppiä I, jota on ihon lisäksi nivelissä, jänteissä ja luustossa. Lisäksi kollageeniä löytyy esimerkiksi välilevyistä, rustoista ja verisuonista sekä rasvakudoksesta.

Ihon kollageeni on tyyppiä I.

Kollageeni on tukikudosten proteiini, joka edistää kehon hyvää toimintaa. Kyseessä on rakenteeltaan säiemäinen proteiini, jolla on suuri vetolujuus ja joka siten tuo kudoksille kestävyyttä. Kollageeni muodostaa kolmoiskierteisiä rakenteita, joita kutsutaan kollageenisyiksi.

Kollageenin hyödyt

Kollageenisäikeet ylläpitävät osaltaan ihon kuntoa pitäen sen kimmoisana ja joustavana. Kollageenia muodostettaessa muodostuu myös hyaluronihappoa, joka pystyy sitomaan vettä ja auttaa pitämään ihon kosteana.

Kollageenin lähteet

Kollageeni kannattaa enemmin nauttia sisäisesti kuin käyttää ulkoisesti iholle esimerkiksi voiteina. Kollageenin rakennusaineita saa proteiinin lähteistä kuten lihasta ja kalasta. Hyvä kollageenin lähde on myös luuydinliemi, johon irtoaa valmistuksen aikana kollageenin ohella muun muassa kalsiumia, kaliumia ja aminohappoja. Myös kasvissyöjät saavat ravinnostaan riittävästi raaka-aineita kollageenin valmistukseen, kun nauttivat kasviproteiinin lähteitä.

Ravintolisänä kollageenia löytyy jauheina, tabletteina ja juomaseoksina. Näissä kollageeni on eläinperäistä ja usein peräisin joko naudasta tai kalasta.

Paras kollageenilisä löytyy apteekista

Kollageenivalmisteen valinnassa on olennaista kiinnittää huomiota siihen, että kollageeni on hydrolysoitu eli pilkottu pienemmiksi molekyyleiksi. Jos kollageeniproteiinia nauttii kokonaisena, se pilkkoutuu ruuansulatuksessa mm. aminohapoiksi. Valmiiksi pilkottu, pienimolekyylinen valmiste pystyy imeytymään elimistöön, mikä on edellytys kollageenilisän hyödyille.

Kollageenin nauttiminen edistää kehon luontaista kollageenituotantoa. Kun ravintolisän kollageeni imeytyy ja hajoaa, elimistö saa signaalin alkaa valmistaa lisää kollageenia.

C-vitamiini edistää elimistön kollageenituotantoa.

Kollageenin ohella on tärkeä saada riittävästi C-vitamiinia. C-vitamiini edistää elimistön omaa kollageenituotantoa ja suojaa soluja hapettumisstressiltä. C-vitamiinin liian vähäisestä saannista johtuva, nyt jo käytännössä kadonneella, keripukilla on yhteys kollageenituotantoon: keripukin tyypilliset oireet syntyvät kollageenisynteesin häiriintymisestä kun elimistössä ei ole riittävästi C-vitamiinia.

Apteq Ihokollageenin löydät apteekeista.

Apteq Ihokollageeni

Apteq Ihokollageeni on erityisesti ihon hyvinvointiin kehitetty, monipuolinen ravintolisä, joka on tehty laadukkaista raaka-aineista.

Ihokollageeni pitää ihon nuorena ja lisää sen kosteutta ja kimmoisuutta. Tuote sisältää:

  • tyypin I hydrolysoitua kalakollageenia. Tämä pilkottu kollageenin muoto imeytyy hyvin suolistosta ja kulkeutuu verenkierron mukana kaikkialle elimistöön mm. ihoon.
  • C-vitamiinia, joka edistää kollageenin tuotantoa.
  • biotiinia, joka edistää ihon normaalia toimintaa.
  • kuparia, joka ylläpitää ihon normaalia pigmenttiä.

Apteq Ihokollageeni

Kauneutta ihollesi

Jaa tämä artikkeli: