Apteqin tuotteille myönnetty Avainlippu-merkkejä

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Apteqin tuotteille Avainlippu-merkkejä. Suomalaisten apteekkien hyllyiltä tutuiksi tulleet Fluzinc-sarja, Crampex, Mielikki sekä useat ravintolisät saavat Avainlippu-merkit kylkeensä.

”Avainlippu kertoo meidän tekemästä pitkäjänteisestä työstä kotimaisen ja paikallisen työn edistämiseksi”, Apteq-tuotteiden taustalla olevan Fennogate Oy:n toimitusjohtaja Mervi Hollmén sanoo.

Hän arvioi, että viime vuosien kriisien myötä kotimaisen tuotannon arvostus on noussut entisestään.

”Kotimainen tuotanto on selvinnyt pienemmin häiriön viime vuosien tilanteista. Maailmalla on todella haastavia häiriöitä tuotannossa ja logistiikassa. Kun valitsemme suomalaisia tuotteita, pidämme tuotantoa Suomessa. Ja mitä enemmän teemme täällä tuotteita, sitä parempi huoltovarmuus meillä on poikkeusaikoina.”

Avainlippu-merkki voidaan myöntää vain Suomessa valmistetuille tuotteille. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Fennogate Finland Oy on sataprosenttisesti suomalainen yritys ja Suomalaisen Työn Liitto ry:n jäsen.

Fluzinc

3 päivän tehokuuri flunssan hoitoon.

(CE terveydenhuollon tuote)

Syvempää vastuullisuutta

Avainlippu-merkki ei itsessään muuta tuotantotilannetta, vaan kertoo yrityksessä tehdystä työstä. Hollmén huomauttaa, että koko reilun kymmenen vuoden toiminta-aikansa Apteq on käyttänyt kotimaisia toimittajia aina kun mahdollista ja tuotekehitys tehdään Kuopiossa.

”Pohdimme koko ajan keinoja, miten voisimme toimia entistä vastuullisemmin. Meidän kaikkien täytyy etsiä kestävämpiä toimintatapoja”, Hollmén huomauttaa ja muistuttaa, että kotimainen tuotanto on myös vastuullinen valinta.

”Kotimaisissa tuotteissa on paljon etuja myös vastuullisuuden kannalta. Saamme koko hankintaketjun verotulot Suomeen, tarvitsemme vähemmän logistiikkaa ja kuljetusmatkat ovat lyhempiä, jolloin päästötkin vähenevät.”

Helpompi tunnistaa kotimainen tuote

Myyntijohtaja Mika Mustonen korostaa Avainlipun merkitystä kuluttajille. Sen ansiosta on aiempaa helpompaa tunnistaa apteekkien hyllyltä tuote, joka on tehty kotimaassa. Avainlippu on merkki varmuudesta ja luotettavuudesta.

”Apteekkien asiakkaat haluavat tietää tuotteen alkuperän ja varmistua siitä, että tuote on tehty Suomessa. Avainlippu-merkin ansiosta se on entistäkin helpompaa”, hän kiittelee.

Apteekkien hyllyiltä näkyvistä purkeista Avainlippu-merkit löytyvät seuraavan vuoden aikana.

Mielikki Yskähunaja

Turvallinen ja tehokas hoito akuuttiin yskään.

(CE terveydenhuollon tuote)

Jaa tämä artikkeli: