Kummallisen vuoden 2020 Apteq top 5 ja kurkistus tulevaan

Tätä artikkelia ei voi aloittaa mitenkään muuten kuin huokaamalla syvään. Olihan erikoinen vuosi! Ja vieläkään ei päästä huokaisemaan helpotuksesta, vaikkakin valo pilkottaa jo tunnelin päässä.

Vuosi 2020 jää Apteqilla historiaan kahden uuden tuotteen vuotena. Molemmat tuotteet liittyvät tavalla tai toisella koronaviruspandemiaan. Sinkkiasetaattimarkkina vakiintui vuonna 2019 mullistuakseen taas täysin vuonna 2020. Vuodesta 2020 tuli sen osalta varautumisen vuosi.

Ainoastaan Ainoa -tuotteiden lanseeraus sujui jokseenkin suunnitelmien mukaan. Vuosi 2020 oli ennen kaikkea verenpaineen kotiseurannan vuosi. Tässä artikkelissa käymme vuoden 2020 läpi Apteq top 5 -muodossa. Lopuksi kurkistamme uuteen vuoteen.

Apteq Kirurginen suu-nenäsuojus

Kotimainen, VTT:n testaama suodatustehokkuus ja hengittävyys.

Top 5 Apteq kirurginen suu-nenäsuojus

Seurasimme alkuvuoden maskikeskustelua suurella mielenkiinnolla. Apteqin puolelta peli oli alusta lähtien selvä. Lähdemme mukaan vain, jos löydämme Suomessa valmistetun, CE-merkityn, erittäin laadukkaan ja myös ammattikäyttöön sopivan kirurgisen suu-nenäsuojuksen.

Keväällä kävimme neuvotteluja Suomeen valmistusta pystyttävien tahojen kanssa. Kesän aikana asiat loksahtelivat kohdilleen. Syyskuussa Apteq kirurginen suu-nenäsuojus löytyi jo apteekkien hyllyiltä. Kaikki yllä mainitut ehtomme täyttyivät kirkkaasti, eikä siinä suinkaan vielä kaikki.

Lisäksi Apteq kirurgiset suu-nenäsuojukset ovat:

 • valmistettu Espoossa Lifa-Air Oy:n puhdastilassa, jolloin suojuksille ei tarvitse tehdä kemiallista jälkikäsittelyä esim. etyleenioksidilla, jota käytetään yleisesti kertakäyttöisten lääkinnällisten tuotteiden sterilointiin niiden valmistamisprosessin aikana
 • vapaita kemikaalijäämistä ja -hajuista, eivätkä aiheuta esim. päänsärkyä, iho-oireita, hengitysoireita tai äänen menetystä
 • lasikuitu-, lateksi- ja nikkelivapaita
 • allergiatestattuja eivätkä aiheuta allergisia reaktioita käyttäjilleen
 • Myös elektrostaattisen varauksen omaava Meltblown-suodatinmateriaali on valmistettu Suomessa.
 • kotimaisen usean tuotantolinjan puhdastilavalmistuksen ja oman suodatinmateriaalinsa vuoksi toimitusvarmuudeltaan erinomaisia
 • suodatustehokkuus ja painehäviö testattu jokaisesta tuotantoerästä ja näin ollen varmistetaan suojuksien toimivan aina standardien mukaisesti
 • Hengitettävyydeltään erinomaisia, standardin mukainen painehäviö takaa suojuksien hyvän hengittävyyden, mikä on tärkeää käyttömukavuuden kannalta.
 • pysyvät hyvin kasvoilla ja sopivat monen kokoisille kasvoille elastisten puuvillasekoitekorvanauhojen ja nenän kohdalla olevan metallilangan ansiosta
 • Käyttäjän kasvojen mukaan muotoutuva metallilanka estää myös lasien huurtumista.

Myös Yle kävi jutun teossa Lifa-Airin Espoon tehtaalla. Käykäähän kurkistamassa Suomen suurimpaan maskitehtaaseen, jossa valmistetaan myös Apteq kirurgiset suu-nenäsuojukset.

Top 4 C-D-Sinkki purutabletti

Ihmisten kiinnostus vastustuskykyä kohtaan lisääntyi merkittävästi vuonna 2020. Valitettavasti samanaikaisesti myös nk. terveyshuuhaan määrä kasvoi. Terveyshuuhaa on netissä ja sosiaalisessa mediassa leviävää harhaanjohtavaa, virheellistä ja jopa haitallista terveyteen liittyvää tietoa.

Apteq C-D-Sinkki on yksinkertainen ja tieteellisesti perusteltu vastaus vastustuskykyä kohtaan heränneeseen suureen mielenkiintoon. Toki pitää muistaa, että ravitsemus ja ravintolisä on vain yksi pieni osa vastustuskyvyn ylläpidossa. Muita tärkeitä tekijöitä ovat mm. uni ja liikunta.

Apteq C-D-Sinkki koostuu kolmesta ainesosasta, joilla kaikilla on laaja ja kiistaton tutkimusnäyttö immuunijärjestelmän toiminnan tukemisessa.

Apteq C-D-Sinkki koostuu kolmesta ainesosasta, joilla kaikilla on laaja ja kiistaton tutkimusnäyttö immuunijärjestelmän toiminnan tukemisessa. Kaikilla aktiiviaineilla on Euroopan elintarviketurvallisuusviraston hyväksymä terveysväite vastustuskyvyn ylläpitoon.

Aktiiviaineiden määrien osalta valmiste on sekä vahva että turvallinen. Esimerkiksi D-vitamiinin 50 µg:n päivittäisannos on monien asiantuntijalausuntojen ja tutkimusraporttien mukaan tänä päivänä perusteltu. Apteq C-D-Sinkki purutabletti on valmistettu suomalaisessa lääketehtaassa. Pakkauskoko on 90 purutablettia ja annostus yksi purutabletti päivässä. Maku on ihanan raikas appelsiini-tyrni.

Mies kädessään suihkesinkkiasetaattipullo
Tehokkaan sinkkiasetaattikuurin voi nauttia myös suihkeena.

Top 3 Sinkkiasetaatti-imeskelytabletit

Edellinen vuosi 2019 oli Fluzinc-sinkkiasetaattikuurien vakiintumisen vuosi. Emme tietenkään aavistaneet tulevaa ja kirjoitimme silloin yhteenvedossa seuraavaa:

”Vuoden 2019 perusteella voidaan nyt sanoa, että sinkkiasetaatti imeskelytabletit ovat lopullisesti löytäneet tiensä suomalaissuihin. Ja miksipä ei? Flunssan kourissa tuhratut päivät vähenevät selvästi.”

Vuosi 2020 mullisti koko maailman ja siinä samalla toki myös Suomen sinkkiasetaattimarkkinan. Kevään lockdownissa koimme jopa flunssattoman yhteiskunnan. Koronaviruksen leviäminen saatiin kuriin sulkemalla koko yhteiskunta, samalla elimme muutamia viikkoja tilanteessa, että mitään muitakaan tartuntatauteja, kuten tavallista nuhakuumetta, ei ollut käytännössä ollenkaan.

Loppukeväästä Suomi siirtyi lockdownista hybridistrategiaan, joka tarkoitti: testaa, jäljitä, eristä ja hoida. Suomi pyrki välttämään yhteiskunnan täyttä sulkemista, jos tautitilanne sen sallisi. Samalla nuhakuumeet eli flunssat alkoivat jälleen hiljalleen levitä yhteiskunnassamme.

Sinkkiasetaatti-imeskelytablettien on todettu lyhentävän flunssa kestoa keskimäärin seitsemästä päivästä neljään päivään.

Flunssaan, influenssaan ja koronaan sairastuneet oireilevat monesti samalla tavoin ja oireet voivat vaihdella yksittäisissä tautitapauksissa. Viranomaisohjeiden mukaan flunssaan viittaavissa oireissa tulisikin pysytellä kotona, kunnes on saanut negatiivisen koronatestituloksen.

Tähän mennessä (21.12.2020) Suomessa on testattu 2 306 497 henkilöä, joista 33 162:lla eli 1,4 %:lla testatuista on ollut varmistettuja koronatartuntoja. Voidaan olettaa, että valtaosan oireiden takana (2,27 miljoonaa tapausta) oli perinteinen flunssa.

Sinkkiasetaatti-imeskelytablettien on todettu lyhentävän flunssa kestoa keskimäärin seitsemästä päivästä neljään päivään. Lisäksi niiden on osoitettu lieventävän flunssaoireita kuten kurkkukipua, yskää ja lihaskipuja keskimäärin 36 prosenttia. Tämä tutkimusnäyttö perustuu kahteen meta-analyysiin, jotka käsittivät yhteensä 16 kliinistä tutkimusta ja yli 1400 potilasta.

Varaudu flunssaan. Vuosi 2020 oli ennalta varautumisen vuosi. Varaamalla kodin lääkekaappiin sinkkiasetaatti-tehokuuri valmiiksi ennen sairastumista voidaan:

 • varmistaa hoidon nopea aloittaminen kotona, sillä sinkkiasetaattikuuri tulee aloittaa mahdollisimman nopeasti parhaan tehon saamiseksi
 • välttää apteekissa asiointi oireisena ja suojata apteekkien henkilökuntaa sekä muita asiakkaita
 • lyhentää sairaanaoloaikaa sekä työ- ja koulupoissaoloja
Ainoa-sarja koostuu yhdeksästä kotimaisesta ja lisäaineettomasta tuotteesta.

Top 2 Ainoa-tuotteet

Ainoa-tuotesarja lanseerattiin vuonna 2020 ja se löysi käyttäjiä koronasta huolimatta. Ainoa-tuotesarja koostuu yhdeksästä terveystuotteesta: D3-vitamiini, sinkki ja monivitamiini huolehtivat koko kehon hyvinvoinnista. Kalsium, B12-vitamiini, magnesium, melatoniini, rauta ja biotiini huolehtivat luustosta, muistista, lihaksista, unesta, verestä, hiuksista ja kynsistä.

Pakkauskoko on kaikissa Ainoa-tuotteissa 100 kapselia. Ainoa-tuotteiden annostukset on suunniteltu tämän päivän suomalaiseen tarpeeseen. Ainoa-tuotteet tarjoillaan sekoitettuna puupohjaiseen täyteaineeseen, pakattuna puupohjaiseen vegekapseliin ja fossiilittomaan biomuovipakkaukseen. Ainoa sarjan kulmakivet ovat:

 • lisäaineettomuus eli puhtaus
 • ekologisuus
 • kotimaisuus

Karsimme Ainoa -tuotteista kaiken ylimääräisen, jotta tuotteemme sopivat niin allergisille ja vegaaneille kuin erikoisruokavalioita noudattaville sekä lisäaineita karttaville. Tästä Youtube-videosta saat pienen tuulahduksen Ainoa-fiilistä.

Ainoa-tuotteilla on nyt myös omat nettisivunsa. Sivujen ajankohtaista-osiossa pääsimme vuoden aikana tutustumaan moniin mielenkiintoisiin aiheisiin mm:

 • FODMAP-ruokavalioon
 • lisäaineisiin
 • Ainoan yhteistyöurheilijaan, aitajuoksija Elmo Lakkaan
 • Urheiluravitsemusvalmentaja Tiina Krusbergin ajatuksiin Ainoa-tuotteista
Apteq-verenpainemittari pöydällä.
Verenpaineen mittaaminen kotona on tärkeää oman terveydentilan seuraamista.

Top 1 Verenpaineen kotiseuranta

Kiinnostus oman terveyden kotiseurantaan kasvoi merkittävästi vuonna 2020. Verenpaineen seuranta on eittämättä tärkein kotona tehtävä mittaus. Tiedätkö sinä oman verenpainetasosi? Kotiseuranta tehdään näin:

 • Seurantajakson pituus on 4–7 vuorokautta.
 • Aamulla tehdään 2–3 rinnakkaismittausta ja illalla 2–3 rinnakkaismittausta.
 • Verenpainetaso on jakson kaikkien aamumittausten keskiarvo ja kaikkien iltamittausten keskiarvo.
 • Vakiintuneessa tilanteessa verenpaine mitataan 1–2 kertaa vuodessa.
 • Tee kotiseurantajakso aina 3–4 viikon kuluttua verenpainelääkityksen aloituksesta tai muutoksesta.
 • Tee kotiseurantajakso aina ennen määräaikaiskäyntiä lääkärillä/hoitajalla.

Mittaukset voidaan merkitä verenpainekorttiin tai tallentaa mittarin muistiin.

Kurkistus uuteen vuoteen

Uusi vuosi tulee alkamaan verenpaineen kotiseurannan merkeissä. 2021 alkuvuodesta lanseeraamme nettisivuillamme uuden helppokäyttöisen sähköisen verenpainekortin, joka on maksutta kaikkien asiakkaidemme käytössä. Pysykää siis linjoilla.

Toivotamme kaikille onnea ja terveyttä uuteen vuoteen!

Fluzinc

3 päivän tehokuuri flunssan hoitoon.

(CE terveydenhuollon tuote)

Jaa tämä artikkeli: