Kesä, loma ja oravanpyörät

Termiä oravanpyörä käytetään usein vertauskuvana loputtomalle ja turhalta tuntuvalle toiminnalle, jossa yksi negatiivinen asia johtaa toiseen ja vauhti vain kiihtyy. Erityisesti sitä käytetään kritisoitaessa stressaavia töitä ja elintasokilpailuun pohjautuvaa yhteiskuntaa.

Kesä ja loma on monille tervetullut mahdollisuus hypätä hetkeksi pois oravanpyörästä. Pelkkä hyppy pois oravanpyörästä riittää meistä useimmille. Terveydestä kiinnostuneille loma voi olla myös mahdollisuus vaihtaa oravanpyörä huvipuiston pyörteisiin.

Tässä artikkelissa esittelemme kesän kuumimman huvipuiston. Osta kertalippu ja kokeile yksi tai sijoita kerralla rannekkeeseen ja aja saman tien vaikka kaikki laitteet!

Ihmisiä tuolikarusellissa.
Tervetuloa nauttimaan huvipuistostamme!

Liikunnan vuoristorata

Harrasta runsain mitoin sinulle mieluisaa liikuntamuotoa tai kokeile uutta lajia. Lisääntynyt liikunta parantaa untasi ja mahdollistaa myös pienet herkkuhetket. Liikunnan vaikutus myös mielenterveyteen ja ulkonäköön on kiistaton.  Kokeile vaikka ratsastusta, suunnistusta tai vuokraa sähköläskipyörä. Hyödynnä poikkeusoloissa parantunut kunto ja ilmoittaudu urheilutapahtumaan. Kerää kaverit kasaan rantalentopallokentälle. Kuntosalit ovat auki ja myös ulkokuntosalit ovat yleistyneet. Tee lihaskuntotreeni ja pulahda päälle virkistävään järveen. Muista juoda paljon ja huolehtia lihasten ja hermoston hyvinvoinnista!

Crampex

Lihasten ja hermoston toiminnan edistämiseen.

Kauneuden vekkula

Hemmottele itseäsi ja panosta surutta ulkonäköön! Osta kesävaatteita ja uudet parhaan näköiset treenikamat. Käy ihonpuhdistuksessa ja kampaajalla. Trimmaa hiukset ja kynnet kesäkuntoon. Sijoita laadukkaisiin ihonhoitotuotteisiin.

Biotiini extra Apteq

Apteq Biotiini Extra

Hiusten, kynsien ja ihon hyvinvointiin

Ravinnon tukkijoki

Hanki kotimaisia puhtaita ja tuoreita kasviksia, kalaa, yrttejä ja marjoja. Vietä läheistesi kanssa aikaa kokkaillen ja raaka-aineita hankkien. Juo runsaasti vettä, heti aamulla ja pitkin päivää. Vähennä vedenjuontia iltaa kohti siten, että selviät yöstä mahdollisimman vähillä vessakäynneillä. Vähennä kahvia ja alkoholia. Unohda lakisääteiset kahvittelut ja panosta täydelliseen kahvihetkeen, vaikka aamiaisen ja lounaan välissä.

Alkoholin kanssa muista kohtuus. Yöunien kannalta on parempi ottaa yömyssyn sijaan iltapäivälippis. Laiskottele ja nauti palvelusta sekä tue samalla paikallisia ravintola- ja kahvilayrittäjiä. Kokeile lisätä ravintoosi kuitua ja hyviä rasvoja nauttimalla kourallinen erilaisia pähkinöitä joka päivä. Testaa myös vahva ja tutkittu maitohappobakteerivalmiste. Mihinköhän kaikkeen suoliston hyvinvointi vaikuttaa?

Dira Protect tuotekuva

Dira Protect

Maitohappobakteeri-tehoyhdistelmä päivittäiseen käyttöön.

Suun possujuna

Tehosta kesällä suunhoitoasi ja kokeile uusia juttuja. Muista hymyillä mahdollisimman usein. Terve, puhdas ja kaunis suu kruunaa hyvinvointisi ja samalla myös ennaltaehkäisee monien sairauksien puhkeamista.

Lukaise alkuun käyttämäsi hammastahnan ainesosaluettelo. Jos löydät ainesosan nimeltä ”sodium layryl sulfate (SLS)”, kokeile laittaa tahna vaihtoon. Natriumlayryylisulfaatti on hammastahnan vaahtoava ainesosa, josta ei ole oikeastaan mitään hyötyä, vaan se päinvastoin heikentää suun limakalvojen terveyttä. Saatat huomata, että aftoja ei enää ilmaannu samaan malliin ja muutenkin suun limakalvot ovat kosteammat sekä voivat paremmin.

Hoitava hammastahna Apteq

Apteq Hoitava Hammastahna

Sisältää fluoria ja ksylitolia. Sopii herkälle ja kuivalle suulle.

Virittele omia hammasvälienpuhdistusrutiinejasi. Mikä sinulle sopii parhaiten:

  • litteä ja liukas hammaslanka
  • turpoava ja kevyesti hankaava hammaslanka
  • helppo hammaslankain

Ei ole väliä, missä ja milloin sen teet, kunhan teet ja mieluiten kerran päivässä, mutta vähemmästäkin on hyötyä. Voit yhdistää hammasvälien puhdistuksesi osaksi aamuista tai iltaista hampaidenharjausta tai voit langata hampaat vaikka telkkaria katsellessasi.

hammaslangat

Apteq Hammaslangat

Vahatut hammaslangat päivittäiseen hammasvälien puhdistukseen.

Kehon parametrien karuselli

Tiedätkö varmasti verenpaineesi ja milloin olet viimeksi tehnyt kotiseurantajakson? Kohonnut verenpaine vaikuttaa laajalti terveyteesi ja on monien sairauksien merkittävä riskitekijä. Kotiseurantajakso on helppo ympätä kesälomaasi. Se on vain 4–7 päivän mittainen ja sisältää muutaman minuutin mittaukset aamuin ja illoin. Mittari kulkee helposti mukana myös reissussa. Jos panostat laadukkaaseen verenpainemittariin, saat samalla tietoa myös mahdollisista terveyttä uhkaavista sydämen rytmihäiriöistä.

APTEQ Q5
VERENPAINE-
MITTARI

Tunnistaa nopean ja helpon verenpaineenmittauksen yhteydessä rytmihäiriön sekä erottelee tarkasti eteisvärinän ja lisälyönnin.

Mikäli sinulla on astma- tai allergiataipumusta, kannattaa erityisesti siitepölykaudella seurailla myös keuhkojen ja hapenoton kuntoa. Tässä puuhassa auttavien pikkuhärveleiden nimet ovat PEF-mittari ja pulssioksimetri.

Apteq Pulssioksimetri

Happisaturaation ja pulssin vaivattomaan seurantaan.

Unen oravanpyörä

Trimmaa unta! Se on kivaa ja mielenkiintoista. Laita aamulla makuuhuoneen ikkunat, verhot ja ovi kiinni, niin että aurinko ei lämmitä huonetta. Avaa ikkuna vasta illan viiletessä. Tsekkaa itikkaverkot. Kokeile korvatulppia. Nauti iltapalaksi kunnon annos kaurapuuroa. Vältä ruutuja 1–2 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Lue kirjaa tai pelaa seurapelejä läheistesi kanssa. Kokeile teaniini- ja melatoniinivalmisteet.

melatoniini

Apteq Melatoniini Comp

Ainutlaatuinen yhdistelmävalmiste. Melatoniini lyhentää nukahtamisaikaa.

Tiesitkö muuten, että eräät oravalajit nukkuvat jopa 15 tuntia vuorokaudessa? Mistäköhän termi oravanpyörä sitten oikein tulee? Kun syksy taas koittaa, voit poimia kesällä testaamiasi toimivia juttuja osaksi arkeasi. Annetaan porukalla oravanpyörälle kokonaan uusi merkitys!

Hyvää kesää ja hyvää lomaa!

Toivoo: Apteq

Jaa tämä artikkeli: